Beskyt dine bukseben med gaiters!

Gaiters – eller gamacher, som de også betegnes, beskytter dine bukseben mod vand og torne. Alligevel er det ikke alle jægere, der kender brugen af gaiters.

Under nordiske forhold bruges oftest lange gaiters, der skal holde vand og fugt ude – og arbejde sammen med vandrestøvlen som en vandafvisende enhed. Dog kan gaiters herhjemme også være et godt værn mod stikkende brombærkrat eller sne i støvlerne. På safaris og jagter i Afrika har korte skin-gaiters i årevis været et must på turen.

Særligt jægere og friluftsfolk, der ikke sværger til gummistøvler, men foretrækker membran- eller læderstøvler, kan have glæde af et sæt gaiters. De er nemme og hurtige at montere – og de fleste modeller kan tages af og på – uden at dine støvler skal tages af.

Gaiters er hurtige at montere – og forlænger støvleskaftet. Beskytter mod sne, fugt (vådt græs) og torne fra f.eks. brombær.

Gaiters/gamacher fås i forskellige prisklasser fra få hundrede kroner pr. sæt til langt over 1000 kr. pr. sæt. Selvfølgelig er der forskel i kvaliteten, men har man kun brug for gaiters få gange om året, så behøver man ikke at købe sig fattig i de dyreste modeller. Omvendt hvis man spenderer lidt mere op i mellemniveauet, får man gaiters med justerbar pasform, elastisk indsnøring og bedre kvalitet f.eks. lynlås og velcro, der holder til hyppig brug i mange år frem.

Et sæt gaiters er en glimrende gaveide til jægeren eller friluftsmennesket. Se udvalget i Jagtkataloget her:

Læs også

Kan vildtet ikke se orange?

Jægergrøn - eller jægerorange? Den klassiske jæger-dresscode har altid været...

Hvorfor har Jagtkataloget en slørugle som logo?

"sammenbinding og sameksistens mellem natur og mennesker" Uglen er i...

Pas på hørelsen når du er på jagt

Beskyt din hørelse. Et skud kan give varig skade! Som...

Giv dine gummistøvler lidt olivenolie

Husker du at pleje dine gummistøvler? Giv dem lidt...

Må man skyde rotter med luftgevær?

Luftgeværer kan skyde meget præcist som en riffel og...

Rå eller buk? Kend forskel på spejlet!

Om vinteren, når råbukken har kastet opsatsen, kan det...

Flere artikler

Kan vildtet ikke se orange?

Jægergrøn - eller jægerorange? Den klassiske jæger-dresscode har altid været i grønne og brune nuancer, men i de seneste årtier har den stærke orange farve...

Vild med Vortex

Skal du vælge ny kikkert? Amerikanske Vortex giver god værdi for pengene! Af jæger og naturvejleder Niels Lisborg Siden jeg var knægt har jeg haft...

Hvorfor har Jagtkataloget en slørugle som logo?

"sammenbinding og sameksistens mellem natur og mennesker" Uglen er i vores verden et symbol på klogskab - selvom det måske forholder sig anderledes i virkeligheden....