Vild med Vortex

Skal du vælge ny kikkert? Amerikanske Vortex giver god værdi for pengene!

Siden jeg var knægt har jeg haft glæde af kikkertens lyksaligheder og kunne trække naturen tæt på. At bruge en kikkert er noget, der skal læres. Det har jeg gang på gang erfaret når jeg som naturvejleder har delt en kikkert med turdeltagere, der stort set aldrig har anvendt en kikkert.
En kikkert kan bruges til meget mere end blot fugle og vildt. Med en god nærgrænse kan du f.eks. studere sommerfugle – prøv at brug kikkerten på en sommerfugl, der blot sidder 2 m væk (tjek kikkertens nærgrænse inden du køber!). Du får helt andre detaljer. Vidste du, at hvis du vender kikkerten modsat kan du også bruge den som lup?

Fra Swarowski til Vortex

Da jeg i en længere årrække var skovfoged fulgte en Svarowski-kikkert med i tjenesten. En fantastisk kikkert – vel den bedste jeg har haft – selvom jeg har haft flere gode. Mine første kvalitetskikkerter i de unge år var Optolyth og Kowa. Jeg har dem begge endnu. Da jeg sprang fra det offentlige over i det private, måtte jeg desværre give afkald på min tjenestekikkert – min kære Swarowski EL – og skulle derfor på markedet efter en ny kikkert. For at gøre en lang historie kort, endte det med at blive en amerikansk Vortex, der minder en hel del om Swarowski’en, men er markant billigere. Et bekendtskab som jeg ikke har fortrudt. Vortex’en mangler nogle marginaler for at være på niveau med top-mærker som Zeiss, Leica og Swarowski, men prisen ligger på under det halve. Ud fra den betragtning har jeg været superglad for min Vortex 10×42, der har været med på talrige ture derude i al slags vejr. Vortex’en er nem at fokusere med og der er et godt greb omkring gummiarmeringen, der holder kikkerten tæt. Min 10×42 er ikke verdens letteste kikkert – og derfor er en bred kikkert-rem altid en god ide. I mit tilfælde fulgte den med i købet.

I kikkertens hjemland, USA, tilbydes kunderne livstidsgaranti. Så heldige er vi ikke herhjemme, men alligevel anbefaler jeg gerne Vortex til potentielle kikkertkøbere.
I Jagtkataloget kan du finde et udvalg af forskellige Vortex-kikkerter.

Læs også

Hvorfor har Jagtkataloget en slørugle som logo?

"sammenbinding og sameksistens mellem natur og mennesker" Uglen er i...

Pas på hørelsen når du er på jagt

Beskyt din hørelse. Et skud kan give varig skade! Som...

Giv dine gummistøvler lidt olivenolie

Husker du at pleje dine gummistøvler? Giv dem lidt...

Må man skyde rotter med luftgevær?

Luftgeværer kan skyde meget præcist som en riffel og...

Rå eller buk? Kend forskel på spejlet!

Om vinteren, når råbukken har kastet opsatsen, kan det...

Beskyt dine bukseben med gaiters!

Gaiters - eller gamacher, som de også betegnes, beskytter...

Flere artikler

Hvorfor har Jagtkataloget en slørugle som logo?

"sammenbinding og sameksistens mellem natur og mennesker" Uglen er i vores verden et symbol på klogskab - selvom det måske forholder sig anderledes i virkeligheden....

Pas på hørelsen når du er på jagt

Beskyt din hørelse. Et skud kan give varig skade! Som jæger er vores sanser det vigtigste vi har. De fleste jægere bruger naturligt høreværn på...

Må man skyde rotter med luftgevær?

Luftgeværer kan skyde meget præcist som en riffel og kan være yderst velegnet til at skyde rotter med. Generelt må du ikke bruge et almindeligt...