Må man skyde rotter med luftgevær?

Luftgeværer kan skyde meget præcist som en riffel og kan være yderst velegnet til at skyde rotter med.

Generelt må du ikke bruge et almindeligt luftgevær i kaliber 4,5 til jagt. Til jagt skal du op i den større kaliber 5,5. Rotter er dog én af undtagelserne! Du må lovligt skyde rotter, mosegrise og muldvarpe, så længe det er dyreværnsmæssigt forsvarligt. Det vil sige at dyrene ikke må lide unødigt.
Et godt luftgevær med kikkertsigte kan tage livet af mange skadedyr på gårde og hønsehold, hvor rotter kan optræde talrigt. Luftgeværet larmer ikke og generer derfor ikke omgivelserne. Tilmed er ammunitionen meget billig. 250 skud (hagl) koster typisk 75-90 kr.

Vær opmærksom på, at du skal være 18 år for at købe og anvende et luftgevær, kaliber 4,5, men der er ikke krav til jagttegn eller våbenskab. Luftgeværer til jagtbrug, kaliber 5,5 og derover, kræver jagttegn, registrering hos politiet – og våbenskab til opbevaring.

Effektiv rottebekæmpelse – uden gift

Se i denne video hvordan engelske Mat Manning fra Airgun Shooter Magazine effektivt skyder rigtig mange rotter ved en kvægejendom på landet.

Gode priser på lugtgeværer og tilbehør

I Jagtkataloget finder du et stort udvalg af luftgeværer og tilbehør. Vi har samlet nogle rigtige gode priser og et stort udvalg fra butikker landet over. Se dem her:

Læs også

Kan vildtet ikke se orange?

Jægergrøn - eller jægerorange? Den klassiske jæger-dresscode har altid været...

Hvorfor har Jagtkataloget en slørugle som logo?

"sammenbinding og sameksistens mellem natur og mennesker" Uglen er i...

Pas på hørelsen når du er på jagt

Beskyt din hørelse. Et skud kan give varig skade! Som...

Giv dine gummistøvler lidt olivenolie

Husker du at pleje dine gummistøvler? Giv dem lidt...

Rå eller buk? Kend forskel på spejlet!

Om vinteren, når råbukken har kastet opsatsen, kan det...

Beskyt dine bukseben med gaiters!

Gaiters - eller gamacher, som de også betegnes, beskytter...

Flere artikler

Giv dine gummistøvler lidt olivenolie

Husker du at pleje dine gummistøvler? Giv dem lidt olie, så de ikke udtørrer! Gummistøvler er nærmest et must i et land som Danmark og...

Pas på hørelsen når du er på jagt

Beskyt din hørelse. Et skud kan give varig skade! Som jæger er vores sanser det vigtigste vi har. De fleste jægere bruger naturligt høreværn på...

Rå eller buk? Kend forskel på spejlet!

Om vinteren, når råbukken har kastet opsatsen, kan det være vanskeligt i farten at skelne bukken fra råen. Her kan spejlet være et godt...